RADIO RETHINK
- en piratradio for spejdere.

Med et otte kantet radiohus placeret centralt på Spejdernes Lejr 2012 i Holstebro, kombinerede vi kunstneriske workshops og formidling igennem optog og live radio transmission for 35.000 deltagende.

Radioen havde til formål at gentænke måden at mødes på for at udveksle historier. Det skete i dagtimerne med workshops for børn, konkurrencer i radiohuset og en slags åben mikrofon, hvor man kunne komme forbi og sende en hilsen.

Fire dage med workshops kulminerede i en parade rundt og omkring Spejdernes Torv, hvor alt det, som de deltagende børn havde produceret, blev vist frem.

Om aftenen fra klokken 21 til 23 havde RADIO RETHINK den sene udsendelse henvendt til de lidt ældre spejdere under titlen "Kællingeknuden", der er et råbåndsknob, som er bundet forkert. I disse udsendelser sendte radioen interviews, som blev optaget i løbet af dagen på pladsen, suppleret af live interviews og skæve indslag.

Med inspiration fra piratradioen Radio Mercur, der i slutningen af 1950’erne brød det danske radiomonopol, var der i den daglige sendeflade i Holstebro skævet til de sene 1940’ere, 50'erne og til de tidlige 60’ere på den musikalske front afbrudt af børne-mikrofon og konkurrencer.

På grund af den danske radiolovgivning var det kun muligt at lytte til RADIO RETHINK på selve spejderpladsen.

Projektet blev støttet af Holstebro Kommune og Aarhus 2017 Rethink-puljen.
using allyou.net