Kunstnerstyret nonprofit pirat-udstillingssted i Artspace Skovsnogen.
LINK TIL UDSTILLINGER
Jens & Morten → Skovsnogen.dk

Som en levende organisme indtager udstillingsstedet Virus, Skovsnogen. Igennem Open Calls vil der uafhængigt af Skovsnogens program, løbende være udskiftende udstillinger med forskellige kunstnere og kunst-studerende fra primært Norge, Sverige og Danmark.

Virus fungerede oprindeligt som en pirat-radiostation på en international Spejderlejr i Holstebro, hvor den med ispiration fra 1950'ernes danske Radio Mercur, dagligt sendte pirat-radio ud til 35.000 deltagende spejdere og frivillige.

Den forunderlige hytte der husede pirat-radiostationen, minder om en mellemting mellem en højtaler og en transformerstation, der er blendet sammen med et profant træskur. Igennem et overdimensioneret koøje, kan man som beskuer kigge ind i hytten, der fungerer som et lukket udstillingssted, en kukkasse, og netop det faktum at man ikke kan gå ind i udstillingsstedet gør, at man ikke kan se alt, indholdet, tingene, der er installeret i den skjuler hinanden og Virus's beliggenhed i Skovsnogen skaber en dobbelthed. Modsat Skovsnogens andre værker, der læner sig mere op af den traditionelle installation, hvor beskuerens øje går på inspektion i alle afkroge og skovens tilbageerobring af værkerne bliver synlig, opstår der en spænding imellem Virus som værk og Virus som udstillingssted. Beskyttet af sort tagpap og hævet på søjler over jorden, tager Virus sig ud som en monumental skulptur man kan interagere med, men når synspunktet fastlåses bag ruden i koøjet og det går op for en at indgangen er låst, opstår der en mulighed for at sløre begivenhederne og for at antyde tilstedeværelsen af ukendte objekter og idéer. Beskueren må isolere indholdet og som ved maleriet, hvor perspektivet er begrænset, må man overlade det til fantasien, hvad man tror der gemmer sig længere inde i hytten.

Med udstillingsstedet Virus ønsker vi at skabe en alternativ udstillingsplatform til mere etablerede gallerier og institutioner. Beliggenheden i skoven og Virus's indretning, ligger i høj grad op til afsøgende produktion på stedet. Med sin ottekantede form og sine skrå vægge kan udstillingsstedet enten angribes 1:1 som et traditionelt udstillings rum eller der kan tages højde for skoven og naturens effekt på materialer, så som fugt og råd, sådan at det installerede værk over tid vil ændre karakter. Der kan således arbejdes både med eksperimenterende og stedspecifik kunst, men også performance og lydkunst.


Ansøgnings procedure


Udstillingsstedet Virus opfordrer kunstnere, studerende, kuratorer og andre kulturproducenter til at foreslå udstillingsprojekter.

Udstillingsforslag modtages løbende og vil blive evalueret af kuratorholdet hos Virus.

Ansøgningen skal indeholde følgende:
/ Projektbeskrivelse (maks. 2 sider)
/ CV på alle deltagere
/ Arbejdsdokumentation
/ Kontakt oplysninger

Forslaget skal sendes elektronisk til jensogmorten@gmail.com og mrk emne feltet VIRUS ansøgning.

Ansøgningsforslag der kommer i betragtning til et udstillingsprojet vil blive direkte kontaktet og informeret om mulige datoer for en udstillingsperiode.

Udstillingsstedet Virus tilbyder:

Et ca. 5 m2 udstillingsrum med 2,5 m til loft og ovenlysvindue.

Virus kan i de fleste tilfælde være behjælpelig med logi og dækning af mindre beløb til transport. Det forventes, at ansøger fundraiser til resten af budgettet.

Der må ikke skrues eller sømmes i væggene, det bærende træ skelet skal benyttes.UDSTILLINGER


Ragnhild May, 1. august 2014 → www.ragnhildmay.com”Nu vil jeg hvile paa mine Lavrbær -hvile til dommedagsbasunen lyder, Komposition for glissandi, cirkulær”
(slide whistles, krumtapmekanisme, drivrem, remskiver, motor, 8-16rpm, luftmadraspumpe, cykelhjul, silicone, plastrør, cykelslange, rørbærer, o.a. mixed media)
Ragnhild May, 1. august 2014 - 1. september 2014
www.ragnhildmay.com


Ragnhild May’s værk er en performativ installation, bestående af en konstruktion, der får fløjter til at spille og skifte tone automatisk. Fløjterne – som er af typen slide whistle, en legetøjsfløjte, der spiller et 'slide' eller glissando via en pind der trækkens gennem fløjtens rør – er bygget sammen med en krumtap-mekanisme, der således får fløjterne til at spille en symfoni af glissandi simultant. I 1738 byggede urmageren Jacque de Vaucancon en automatat i form af en fløjtespiller, der kunne spille en melodi automatisk, og endnu tidligere forsøgte jesuitten Athanasius Kircher at bygge en udgave af Æoulus-harpen. Også i mytologien er der talrige referencer til selvspillende instrumenter. Ragnhild Mays værk er baseret på det ræsonnement, at hvis man vil skrive en komposition, må man først bygge en konstruktion, der systematiserer lyd efter en orden eller logik. Og således må instrumentbyggeren være komponist og konstruktionen et partitur.Untitled
Plywood, mirror foil and acrylic glass
Michael Rahbek Rasmussen, 9. november 2013
www.michaelrahbek.com


Michael Rahbek Rasmussen f.1984.
Med maleri, skulpturer og installationer skabes et sammenstød mellem værk og betragter. Nogle værker reagere direkte på betragterens tilstedeværelse via et dynamisk materiale, mens andre er statiske og til tider spiller med betragterens bevægelse i rummet. De fleste værker besidder en fornemmelse af fravær i deres tilstedeværelse. Dette fravær er ikke blot en tom afvisning men et tomrum for betragterens kognition.2000m papir
Basic industrial paper, 2000 m, wooden stand and hand crank 
Solveig Lønseth, 19. januar - 20. august 2013
www.solveiglonseth.comUddrag fra Solveig's egen tekst om værket; 
"Når jeg entrer ett rom, finner jeg meg til rette eller opplever en form for utilfredshet. På denne måten opplever jeg rommets potensiale. 
Rom er grenseløst. Rom strekker seg lengre enn til vegger, gul og tak. Rom er en opplevelse. 
Et rom er eller blir aldri ferdig, enten det er tomt og urørt eller fyllt til randen og det er denne evige forandringen som fascinerer meg mest, tanken på at det kan fylles og tømmes igjen, fylles og tømmes."
Med Solveig's værk, 2000 m papir, åbner hun op for at publikum kan udføre en handling i et rum, de ikke selv befinder sig i.Radio Rethink
Jens & Morten, dec. 2012

Radio Rethink udstillet som retrospektiv over udstilingsstedets historie, i forbindelse med åbning og indvielse af Virus, d. 16. december, 2012 i Skovsnogen.using allyou.net